English Romanian Lithuanian Portugese Estonian Leonardo  
Promotor: Politehnica University of Bucharest
 Records
Parteneri:

PARTENER P1 - Coordinator
Adresa si tipul organizatiei
Nume: Universitatea "Politehnica" Bucuresti
Acronim PUB
Adresa: Splaiul Independentei, Bucuresti
Tara: Romania romania
Persoana de contact
Nume: S.l.dr.ing. Catalin Gheorghe AMZA
Departament: Catedra TMS
Functia: Director proiect
Adresa: Splaiul Independentei 313, Bucuresti
Tara: Romania
Telefon: +4 021 402 9337
E-mail: acata1@camis.pub.ro
Website: www.camis.pub.ro
Descrierea organizatiei
Tipul organizatiei   ENT-UNIV

Universitatea Politehnica Bucuresti este cea mai mare universitate politehnica din Romania cu mare experienta si avand un rol esential in dezvoltarea invatamantului superior din tara. In calitate de promotor, PUB poate indeplini toate cerintele derivate din aceasta calitate si poate asigura desfasurarea proiectului in conditii optime. Catedra de Tehnologia Materialelor si Sudare are o vasta experienta cu proiecte europene. Acestea includ proiecte FP5, TEMPUS, Socrates si Leonardo da Vinci.
In calitate de promotor si coordonator, PUB va indeplini obligatiile care ii revin in ceea ce priveste managementul proiectului si  monitorizarea acestuia in cursul desfasurarii sale, in stransa colaborare cu partenerii sai. In timpul vizitelor programate, vor fi luate toate masurile necesare pentru a asigura accesul vizitatorilor la echipamente audio-video si la facilitati moderne la standarde europene.

Exista o vasta experienta si expertiza in domeniul CAD/CAM la nivelul promoterului (PUB), aceste concepte fiind predate studentilor de mai multi ani. Formarea in CAD poarta un rol important in educatie in toate facultatile tehnice. Pachete de software precum Autodesk AutoCAD, Dassault Systems CATIA si SolidWorks au constituit o parte integranta in procesul de formare a unui inginer tehnic (de exemplu technologies engineering din UPB). La catedra de tehnologia Materialelor si Sudare (TMS) exista deja alocat un spatiu pentru un astfel de centru de formare profesionala. Exista deja o infrastructura ce consta in calculatoare performante, prize de curent electric, acces la internet de mare viteza (100 Mbs), birouri, scaune etc. Din punct de vedere al software-ului exista 13 licente pentru Dassault Systems CATIA si in 2007 au fost achizitionate 30 de licente pentru Autodesk AutoCAD si Inventor. Personalul academic si tehnic al catedrei TMS are experienta in predarea conceptelor CAD/CAM si a pachetelor de soft. Mai mult, doua manuale CAD/CAM au fost concepute si tiparite (cu ISBN) de catre cadrele didactice din catedra TMS, manuale ce acopera doar CAD 2D. UPB, impreuna cu alti doi parteneri din acest consortiu au fost implicati intr-un alt proiect pilot Leonardo da Vinci numit CECA - implementarea unui model inovativ si a unui sistem durabil de formare ECDL CAD/centru de testare (proiect nr. RO/05/B/F / PP175005), care s-a finalizat cu succes in 2007. Proiectul euCAD este privit ca o continuare a rezultatelor oferite de proiectul CECA.
UPB va fi implicata in mod activ in valorificarea, diseminarea si punerea in aplicare a rezultatelor intermediare si finale ale proiectului. Fiind cea mai mare universitate din Romania, Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB) are o vasta experienta in activitati de diseminare. Procesul de diseminare este tratat aici ca o procedura normala in activitatea de zi cu zi si este abordat cu un nivel foarte ridicat de profesionalism. UPB beneficiaza de o buna infrastructura de diseminare cum ar fi Internet-ul, Intranet-ul, publicatii locale, posturi de televiziune locale precum si acces la publicatii independente de UPB. Catedra TMS a fost implicata si in alte proiecte Leonardo da Vinci, cu rezultate foarte apreciate de publicul tinta si de utilizatorii finali. Comisia Europeana si-a exprimat interesul in trecut fata de proiectul Leonardo da Vinci cu numarul 83554/1998, acesta fiind un bun exemplu de strategie de diseminare in intreaga Europa (cu parteneri din Romania, Franta, Portugalia si Regatul Unit). Mai mult decat atat, catedra TMS a fost implicata in doua proiecte FP5 castigand o experienta apreciabila in procesul de diseminare. Pe durata ultimilor 5 ani, TMS a pastrat stranse legaturi cu parteneri din Franta, Marea Britanie, Portugalia, Grecia, Finlanda, Lituania, Belgia, Germania. in plus, colaborarea anterioara si prezenta intre UPB si partenerii P2 si P4 cu succes in proiecte europene demonstreaza capacitatea de diseminare a P1.

Rolul organizatiei participante in proiect

Managementul si coordonarea proiectului euCAD revine UPB. In acest rol UPB va facilita cooperarea si comunicarea intre parteneri. UPB va coordona Comitetul Director, o comisie care va evalua progresele inregistrate pe durata de desfasurare a proiectului si care va lua masuri corective in cazul in care considera necesar. UPB va fi puternic implicata in elaborarea curiculei pentru formarea si testarea CAD pentru SMM-uri, in dezvoltarea retelei de formare vocationala euCAD si a cursurilor de inovatie tehnologica.

UPB va fi activ implicata in valorificarea, diseminarea si implementarea rezultatelor intermediare si finale ale proiectului. Fiind cea mai mare universitate din Romania, Universitatea Politehnica din Bucuresti(UPB) are o vasta experienta in activitati de diseminare. Procesul de diseminare este tratat ca pe un lucru obisnuit in activitatea zilnica dar abordarea se face cu un nivel ridicat de profesionalism. UPB beneficiaza de o buna infrastructura de diseminare asa cum este Internetul, Intranetul, publicatii locale, posturi de televiziune locale si acces la posturi publice.

Abilitatile si experienta personalului cheie implicat in proiect
Catalin Gheorghe Amza Catalin este un lector senior la Universitatea Politehnica Bucuresti. El a fost si este implicat in mai multe proiecte de cercetare si dezvoltare, inclusiv proiecte Leonardo da Vinci. A studiat pentru gradul de masterat si doctorat in Regatul Unit al Marii Britanii la Universitatea De Montfort, Leicester unde a combinat tehnologii TIC in aplicatii industriale (inclusiv aplicatii CAD/CAM). Expertiza si abilitatile sale constau in:
- Buna expertiza in management, inclusiv managementul proiectelor UE (de exemplu, manager de proiect CECA, proiect mentionat anterior)
- Experienta si abilitati CAD/CAM(predarea la studenti a conceptelor CAD/CAM, preparator/tester certificat CAD pentru programul ECDLTM CAD)
- Aptitudini de comunicare
- Experienta de predare in domeniul TIC, incluzand concepte CAD/CAM
- Buna cunoastere a limbii engleze
Constantin Radu Constantin este lector la Universitatea Politehnica Bucuresti. Principala sa expertiza consta in predarea conceptelor CAD studentilor cu accent pe proiectarea si modelarea 3D. El este autor si co-autor a 3 carti in acest domeniu. Este preparator/tester certificat pentru programul ECDLTM CAD si a fost activ implicat in proiecte europene anterioare, inclusiv in proiectul CECA mentionat anterior.
Gheorghe Amza Gheorghe este decanul facultatii IMST. Din abilitatile si experienta sa, se pot mentiona urmatoarele:
- Buna experienta de manager (inclusiv resurse umane - sef de departament)
- Expertiza CAD/CAM - preda concepte CAM studentilor
- Abilitati de evaluare interna - legate de pozitia lui
- Excelente abilitati administrative. Experienta anterioara cu proiecte nationale si europene - a fost managerul a 10 proiecte nationale de cercetare si 3 proiecte europene (inclusiv 2 proiecte Leonardo da Vinci).
Gabriel Marius Dumitru Gabriel este seful catedrei TMS, preda concepte CAM studentilor de anul 4. Are o vasta experienta in proiectare industriala si poate fi considerat un mare atu al proiectului euCAD. A participat la cateva proiecte europene in diverse domenii. El a condus cu success 6 proiecte nationale de cercetare din care unul este in domeniul tehnologiilor CAD/CAM. Este de asemenea membru al Comisiei de Audit intern a Facultatii, fapt datorat experientei sale in audit intern si evaluarea procedurilor.
Cornel Rontescu Cornel este un tanar cercetator si asistent in cadrul facultatii. Principala sa expertiza consta in proiectarea CAD pentru aplicatii industriale. Lipsa sa de experienta cu proiecte europene va fi compensata de experienta castigata in cele cateva proiecte de cercetare si dezvoltare nationala la care a participat. Stapaneste foarte bine limba engleza, citit, scris si vorbit.
Gabriel Tasca Gabriel este un student doctorand in domeniul TIC, tehnologii utilizate in aplicatii industriale. Aria sa de interes variaza de la tehnologii CAD/CAM la medii de programare.


PARTENER P2
Adresa si tipul organizatiei
Nume: Ufficju Ta’ Konsulenza tal-Inginerija MacDAC
Acronim: MECB
Adresa: Ta’ Skompi, Triq il-Hwawar, IKL 1951, IKLIN, Malta
Tara: Malta  Malta
Persoana de contact
Nume: Dr. Jonathan Borg
Departament: National and European Projects
Functia: Project Manager
Adresa: Ta’ Skompi, Triq il-Hwawar, IKL 1951, IKLIN, Malta
Tara: Malta
Telefon: +00356  / 9982 4474
E-mail: jcb@mecb.com.mt
Website: http://www.mecb.com.mt
Descrierea organizatiei
Tipul organizatiei ENT-SME
MECB Ltd, membra a Camerei de Comert din Malta si a Federatiei Industriale din Malta, este un birou de consultanta in Malta care ofera diferitelor entitati pregatire specializata si suport tehnic, inclusiv mentoring, intr-o gama larga de tehnologii si metodologii inclusiv proiectarea asistata de calculator (CAD). Activitatile MECB variaza de la transfer de cunostinte la generarea de idei/concepte, managementul mentenantei sau alegerea tehnologiilor si metodologiilor relevante. MECB are de asemenea angajati cu experienta in proiecte europene cum ar fi Leonardo, Grundtvig, FP6 si EUMEDIS.
Relevant pentru acest proiect este faptul ca MECB are ani de experienta in crearea si dezvoltarea de cursuri specializate pentru entitati industriale inclusiv IMM-uri.
In plus, MECB are experienta in proiecte ce au avut legatura cu sisteme CAD 2D si 3D, Tehnici de Inovare si Management. De asemenea relevant este ca MECB are bune relatii de colaborare cu Federatia Industriei din Malta si Centrul de Inovatie din Malta, aceste relatii fiind benefice pentru transferul de informatie si diseminarea catre IMM-uri. Dintr-o perspectiva pedagogica, MECB are experienta cu proiecte ce au ca scop dezvoltarea cursurilor cu predare online si gazduieste un sistem de management al pregatirii.
Rolul organizatiei participante in proiectul propus
MECB va face parte din Comitetul Director al euCAD, o comisie care va evalua progresele inregistrate si care va lua masuri corective, daca si unde acestea sunt necesare. MECB va contribui, de asemenea, la elaborarea programelor de invatamant pentru formarea/testarea CAD si in special la sustinerea ideii de proiectare prin colaborare si la managementul inovatiei, prin contributii la dezvoltarea metodologiei inovative si dezvoltarea retelei ECDL CAD pentru formare/pregatire/testare a designerilor si proiectantilor din IMM-uri. MECB va fi activ implicata din pozitia de mentor al IMM-urilor in folosirea tehnologiilor CAD si a uneltelor de proiectare. in plus MECB va contribui la realizarea paginii web a proiectului si la realizarea de material de diseminare, inclusiv fluturasi.
Abilitatile si experienta personalului cheie implicat in proiect.
Jonathan C Borg

Dr. Jonathan C Borg este de profesie inginer mecanic cu diploma in Inginerie Mecanica de la Universitatea din Malta, are un master si un doctorat in Inginerie asistata de calculator de la Universitatea din Strathclyde (Marea Britanie). Jonathan are o serie de cercetari publicate si participari la conferinte cu tematica proiectarii asistate de calculator. El are cativa ani de experienta personala cu proiecte europene cum ar fi EUMEDIS, FP6, Leonardo si Grundtvig. El are experienta in realizarea de material cu tematica tehnica pentru invatamantul online incluzand CAED, CIM, Metode de design si tehnici de inovare, de asemenea reflectate in proiecte europene recente cum ar fi euSDET si CECA (pentru detalii accesati pagina www.mecb.com.mt). Jonathan are de asemenea experienta cu implicarea activa in activitati de transfer al cunostiintelor in domeniul proiectarii si inovarii prin MECB Ltd, Malta University Services Ltd si Malta Enterprise. De asemenea prin prisma pozitiei sale de director al MECB Ltd are experienta problemelor si incercarilor cu care se confrunta IMM-urile in lumea competitiva de astazi.

Christopher Spiteri

Chris, expert IT in cadrul MECB, este un inginer profesionist si experimentat cu experienta in diverse aplicatii IT inclusiv CAD si CNC. A petrecut ceva timp lucrand ca inginer de calitate in industria electronica. Chris a fost de asemenea responsabil pentru contributiile aduse la dezvoltarea continutului pentru e-Learning din cadrul proiectelor europene in care MECB a fost implicata, rol pe care il va avea si in proiectul euCAD.

Jacqueline Borg

Jacqueline si-a inceput cariera ca tehnician farmacist in cel mai mare spital public al Maltei, timp in care a castigat experienta in administrarea si achizitia de proiecte, in medie in valoare de cateva mii de euro fiecare. Dupa cateva cursuri ea a devenit proeficienta intr-o serie de aplicatii IT incluzand MS-Word, MS-Powerpoint, MS-Excel, MS-Outlook si MS-Project. Pe langa ajutorul acordat managementului de proiect Jackie asista dezvoltatorii de continut pentru platforma e-Learning in transformarea continutului academic din forma hard in continut digital pentru cursurile adresate invatamantului online.



PARTENER P3
Adresa si tipul organizatiei
Nume: Inovaformação  – Vocational Training Services Provider Ltd.
Acronim: INOVA
Adresa: Rua Dr. Afonso Cordeiro, 877, Sala 203, Matosinhos
Tara: Portugal portugal
Persoana de contact
Nume: Ms. Joana Soares
Departament: National and European Projects
Functia: Project Manager
Adresa: Rua Dr. Afonso Cordeiro, 877, Sala 203, Matosinhos
Tara: Portugal
Telefon:: + 351 22 939 63 50
E-mail: joana.soares@inovafor.pt
Website: http://www.inovafor.pt
Descrierea organizatiei
Tipul organizatiei  ENT

INOVAFOR a fost creata de INOVA+ (www.inovamais.pt), o companie portugheza conectata la cea mai mare retea privata de servicii de inovatie din Europa, care angajeaza aproximativ 150 de muncitori, cu asociatii in Roma (Innova Spa - Italia), Luxemburg (Innova Europe Sarl - Luxemburg), Praga (Innova Pro, S.r.o. - Republica Ceha), S. Jose si Boston (Innova Consulting Group - SUA) si Varsovia (TechIn Sp Zoo - Polonia). INOVA + a participat la peste 20 de proiecte europene de la a patra, a cincea si a sasea retea de programe, inclusiv peste 10 proiecte in pozitia de coordonatori in programele IST ("Star-Net", "Get-IN"), Inovatie si participarea IMM-urilor ("Boost-IT"), eContent ("Innovatrix") si eTen ("Innovall"), printre altele.

Misiunea INOVAFOR este de a promova inovatia, pregatirea si furnizarea de servicii de consultant in domeniul inovarii, in special pentru IMM-uri si institutiile de invatamant superior. Principalele obiective ale companiei sunt:
- De a dezvolta si actualiza perfectionarea profesionala;
- De a sensibiliza publicul tinta cu privire la avantajele pe care le aduce inovatia;
- De a face cunoscut altora cadrul legal adecvat pentru inovare;
- De a incuraja intreprinderile sa inoveze, in special IMM-urile, si de a consolida dimensiunea regionala a inovatiei;
- De a dezvolta perspectiva organizationala cu privire la inovatia tehnologica;
Compania este de asemenea responsabila cu managementul proiectelor nationale si europene in domeniul formarii profesionale si a mobilitatii (http://www.inovafor.pt), precum si cu realizarea de materiale specifice necesare pregatirii si sustinerea activitatilor de formare. Recent compania a creat 10 manuale de pregatire pe tema inovatiei cu scopul de a sprijini sesiuni specifice cu o abordare spre pregatire.

Rolul organizatiei participante in proiectul propus

Avand in vedere know-how-ul si reteaua larga de contacte cu IMM-uri, asociati de afaceri, centre de cercetare si dezvoltare si institutii de invatamant superior, INOVAFOR va participa in urmatoarele pachete de lucru:
-  WP2: Amplificarea creativitatii si inovatiei cu IMM-uri
- WP7: Asigurarea calitatii euCAD
- WP8: Testarea sistemului de formare profesionala euCAD
- WP9: Pregatirea IMM-urilor la resedinta acestora
- WP10: Diseminarea euCAD
- WP11: Exploatarea euCAD
Mai mult decat atat, cu ajutorul expertizei sale, INOVAFOR va contribui puternic la diseminarea si exploatarea marcii proiectului si a rezultatelor aproape de utilizatorii finali.

Abilitatile si experienta personalului cheie implicat in proiect
Eurico Neves

Eurico Neves are o diploma in inginerie electronica, cu o specializare in sisteme de calcul si un master in Managemet si piete internationale. El este specializat in domeniul politicilor europene in cercetare si dezvoltare, inovatie si tehnici de informare. Pe parcursul a mai multi ani a lucrat ca expert intra-muros la Comisia Europeana in Luxemburg, DG XIII, asistand Comisia Europeana in conceperea si implementarea programelor si actiunilor in domeniul politicilor de cercetare si dezvoltare, inovatie si dezvoltare regionala si participand la lansarea si promovarea "Green Book on Innovation". In prezent este managerul INOVAFOR si presedinte la alte IMM-uri in domeniul inovarii.

Diana Oliveira

Diana Oliveira lucreaza ca manager de proiect inca din iunie 2006 in domeniul formarii profesionale la Inovaformaçao si este coordonatoarea proiectului SME2. Ea detine o licenta in Stiintele Educatiei si s-a specializat dupa absolvire in managementul strategic al resurselor umane. Inainte de a lucra in cadrul Inovaformaçao, Diana Oliveira a lucrat in pozitia de consultant de formare profesionala intr-o institutie de invatamant superior fiind responsabila de gestionarea planurilor de management si pregatire, precum si organizarea de activitati de educatie si formare profesionala. Ea a participat, de asemenea, in cadrul proiectului portughez "Carta Sociala 2005" coordonat de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.

Pedro Soutinho

Pedro Soutinho detine o diploma in inginerie electrica si calculatoare si lucreaza ca un consultant in domeniul formarii profesionale la Inovafor. Inainte de a lucra la Inovaformaçao a lucrat pe cont propriu ca si un consultant de afaceri si din 1990 pana in 2004 a lucrat la un producator de fire si cabluri unde a ocupat pozitia de conducere a departamentului de inovare si sisteme de informatie. A participat la cateva proiecte europene din pozitia de manager de proiect si a coordonat mai multe actiuni de educatie si formare profesionala pe domeniul inovarii in management.



PARTENER P4
Adresa si tipul organizatiei
Nume: Public institution Information technologies institute
Acronim: ITI
Adresa: S. Daukanto, Kaunas
Tara: Lithuania lithuania
Persoana de contact
Nume: Dr. Eugenijus Telesius
Departament: Managing Director
Functia: Managing Director
Adresa: S. Daukanto, Kaunas
Tara: Lithuania
Telefon: +370 37 750102  
E-mail: et@ecdl.lt
Website: www.ecdl.lt
Descrierea organizatiei
Tipul organizatiei RES-PUB

"Institutul de Tehnologii Informationale"(ITI) a fost infiintat in anul 1997. ITI poate fi descrisa ca o organizatie care creeaza grupuri de lucru temporare pentru proiecte de proiectare a sistemelor informationale intr-o maniera profesionista. ITI are experienta in proiectarea sistemelor de informatii corporative si informatizarea activitatilor administrative (Lotus Domino infrastructures). Incepand cu anul 2000 Institutul de Tehnologii Informationale a inceput cu activitati de implementare a programului  ECDL (European Computer Driving License - Permisul European de Conducere a Calculatorului)in Lituania. Institutul de Tehnologii Informationale este fundatia licentiata ECDL pentru Lituania si Belarus. In prezent, dezvoltarea si diseminarea activitatilor legate de testarea ECDL au o importanta majora pentru institute. ITI a realizat sistemul automat de testare ECDL care a fost aprobat de fundatia ECDL pentru testarea automata.

Rolul organizatiei participante in proiectul propus

Pe parcursul proiectului Leonardo CECA, teste ECDL CAD au fost elaborate in limba lituaniana si implementate in sistemul de testare ECDL lituanian. In proiectul propus preocuparea principala pentru ITI va fi realizarea de teste in limba engleza pentru ECDL CAD 2D/3D atat pentru versiunea manuala cat si cea automata a sistemului de testare. ITI va fi responsabil pentru testul de autorizare de baza la nivelul fundatiei ECDL. Sunt intrevazute de asemenea participarea la realizarea de cursuri CAD 2D/3D, studii de caz, pregatirea locala a IMM-urilor, asigurarea calitatii si activitati de diseminare.

Abilitatile si experienta personalului cheie implicat in proiect
Dr. Eugenijus Telesius Manager si director al ITI, Director General al ECDL Lituania, reprezentant al tarii in asociatiile IFIP si IT STAR, Manager de proiect IT, consultant ITIL, profesor asociat la Universitatea din Vilnius.
Dr. Alfredas Otas Presedinte al Asociatiei Lituaniene de Calculatoare, persoana de contact ITI pentru relatii cu organisme guvernamentale si clienti corporativi, profesor asociat la Universitatea de Tehnologie Kaunas.
Dr. Stasys Maciulevicius Manager responsabil cu dezvoltarea testelor la ITI, co-autor al testelor ECDL CAD.
Dr. Antanas Lenkevicius  Co-autor al cartilor si cursurilor ECDL CAD, profesor asociat la Universitatea de Tehnologie Kaunas (lector CAD), tester ECDL CAD.
Dr. Vytautas Petrauskas Co-autor al testelor ECDL CAD, profesor asociat la Universitatea de Tehnologie Kaunas, director al centrului de testare ECDL CAD.
Tomas Lygutas Dezvoltator al sistemului automat de testare, tester ECDL, manager al infrastructurii de testare ECDL
Dainius Dulinskas Co-autor al cursurilor ECDL CAD, tester ECDL CAD.


PARTENER P5
Adresa si tipul organizatiei
Nume: Product First ltd.
Acronim: PF
Adresa: 10 Barley Mow Passage, Chiswick, W4 4PH
Tara: United Kingdom england
Pesoana de contact
Nume: Mr John Boult
Departament: International Projects
Functia: Proprietor
Adresa: 10 Barley Mow Passage, Chiswick, W4 4PH, London
Tara: United Kingdom
Telefon: ++44 / 20 8994 6477
E-mail: john.boult@productfirst.co.uk
Website: www.productfirst.co.uk
Descrierea organizatiei
Tipul organizatiei CONS-CNST

Cautarea unor idei noi, sau punerea produsului in prim plan, ramane punctul de plecare pentru companiile inovatoare de succes. Dar astazi este nevoie de dezvoltarea in parallel, a unei culturi potrivite. Noi ajutam companiile sa realizeze ambele lucruri: sa creeze idei mari si sa construiasca culturi inovatoare si durabile.

Rolul organizatiei participante in proiectul propus

Proiectarea asistata de calculator, Proiectarea industriala asistata de calculator si vizualizarea produselor utilizand instrumente software de specialitate.

Abilitatile si experienta personalului cheie implicat in proiect.
John Boult

John Boult are o experienta si o reputatie considerabila in cadrul industriei de design. El este director fondator al Product First - o marca, o corporatie, in domeniul consultantei in inovatie si de asemenea directorul "Michael Peters (Asia-Pacific) Limited" - un brand de consultanta si design specializat in piata nipona. John este un profesor asociat al departamentului de "Strategia Design-ului" la universitatea Brunel unde tine si cursuri de inovare, marca si strategia design-ului, in cadrul a ceea ce este considerat a fi de catre multi, primul curs de master care se ocupa cu acest domeniu in Marea Britanie si Europa. El este membru al consililui editorial, si de asemenea un contributor al revistei “New design”, seria sa de articole bazate pe interviuri tip “fata-in-fata” cu unii dintre cei mai de top profesionisti din domeniul managementului de proiectare, inclusiv Alessi, Philips, Jaguar, si Brother, ofera o imagine unica a lumii bogate si variate a managementului de design. John a vorbit atat la radio cat si la TV atat in Marea Britanie cat si peste hotare. Este un vorbitor obisnuit la diferite evenimente, si apare pe aceleasi programe precum vorbitori ca Edward de Bono si Gary Hamel. Prin "Product First" ofera consultanta pe larg pe tematica managementului design-ului si elementelor de strategie si este in present angajat in proiecte care de exemplu includ investigarea rolului design-ului si managementului design-ului in cadrul “Regional Enterprise Network Initiatives”, determinand modalitati de a explica design-ul si gandirea in cursuri de invatamant superior, in particular inginerie si subiecte conexe;pregateste echipe de design noi cu instrumente de proiectare noi si aplicatiile la care sunt folosite. El detine o diploma de Onoare in Fizica Speciala de la Universitatea Reading, o diploma in Marketing si este un fost membru al Societatii de Marketing. Experienta sa in domeniul design-ului din Marea Britanie include parteneriatul cu Ben Fether de la Fether and Partners (acum FM Design), Michael Peters & Company, cand compania se afla pe Strada Olaf, si acum Product First.
Din punct de vedere profesional este fost membru al Consiliului de Design, primul examinator extern al cursului de master de Managementul Design-ului din cadrul Colegiului Regal de Arta, examinator extern al Somerset College Art & Design fost membru al Brunel University Industry Liaison Group. De asemenea, el a validat o serie de cursuri la universitatile britanice de design combinand activitatile de design cu cele legate de afaceri.



PARTENER P6
Adresa si tipul organizatiei
Nume: Usesoft AS
Acronim" UAS
Adresa: Tobiase 8, Tallinn
Tara: Estonia estonia
Persoana de contact
Nume: Kristel Uibo
Departament: Marketing
Functia: Project management
Adresa: Tobiase 8, Tallinn
Tara: Estonia
Telefon: ++  /3726305105
E-mail: kristel@usesoft.ee
Website: www.usesoft.ee
Descrierea organizatiei
Tipul organizatiei ENT-SME

Usesoft este o companie de IT estoniana care se axeaza pe doua mari piete – solutii CAD pentru piata de constructii si soft pentru afaceri din domeniul productiei.
Sediul companiei este situat in Tallin si serviciile sunt furnizate clientilor din Estonia si tarile invecinate precum Rusia, Letonia si Lituania. Compania a fost fondata in 1991 si in prezent angajeaza 20 de persoane.

Usesoft are 15 ani de experienta in implementarea sistemelor CAD si formarea utilizatorilor CAD pentru client activ in urmatoarele segmente: arhitecti si ingineri constructori, constructori si dezvoltatori de proprietati, constructori de infrastructura si Media si Divertisment. De la inceputul anului 2008 Usesoft este certificata MSD si autorizata sa ofere solutii de prototipare digitala (de exemplu Inventor) pentru fabricatie.

Compania a fost autorizata Autodesk din 1992 si centru de pregatire Autodesk din 1998. Usesoft este membra a BSA Estonia si a ajutat la stabilirea ei in 1995 ca reprezentant al Autodesk.

Rolul organizatiei participante in proiectul propus

Realizarea de cursuri CAD si teste pentru specialistii CAD.

 
Abilitatile si experienta personalului cheie implicat in proiect.
Kristel Uibo Kristel Uibo, Manager de proiect. Kristel are o diploma in Sociologie de la Institutul Estonian de Stiinte Umaniste. Lucreaza in Usesoft ca manager al centrului de formare Profesionala(inainte)si ca manager de proiect din 1999. Inainte de asta Kristel a lucrat ca si consilier pentru afaceri externe in cadrul Consiliului orasului Tallin. In Usesoft a fost manager de proiect si dezvoltare a softului de planificare ProdMaster folosit in industria de productie. Acest proiect a fost partial finantat cu sprijinul fondurilor europene de inovare si de EAS (Enterprise Estonia).
Urmas Uuslail Consultant CAD si preparator. Urmas are o diploma in arhitectura si constructia cladirilor de la Universitatea Tehnica din Tallin. Lucreaza in Usesoft ca preparator/consultant CAD si manager din 1999 al Autodesk ATC (Authorized Training Centre). Urmas Uuslail este membru al comisiei regionale Autodesk ATC. A dezvoltat mai multe materiale de pregatire pentru CAD.
Jaak Aavik Consultant CAD si preparator. Jaak are o diploma in proiectare de la Academia Estoniana de Arte si o diploma in constructia de drumuri de la Universitatea Tehnica din Tallin. Lucreaza in Usesoft pe pozitia de consultant software Autodesk CAD si ca prepartor din 2006. Inainte de asta, Jaak a lucrat ca designer pentru mai multe companii si ca instructor CAD la Academia Estoniana de Arte. Jaak a publicat mai multe carti adresate utilizatorilor de soft CAD si a dezvoltat mai multe materiale de instruire in proiectare si soft CAD.


 
 
Trebuie sa va logati pt. a vizualiza sectiunea Privata
 
 Utilizator:
 
 
Parola:
 
 
 
Stiri recente:
Records A-3a intalnire consortiu euCAD

A 3-a intalnire consortiu euCAD a avut loc la Bucuresti, septembrie 2009. Detalii la sectiunea Evenimente.

euCAD Newsletter 2

Newsletter-ul nr.2 al proiectului euCAD este disponibil aici.

euCAD site-uri partenere

Proiectul euCAD este acum disponibil si pe site-urile dedicate ale partenerului din Malta si Lithuania.

Design as a driver of user-cen

"Design as a driver of user-centred innovation" published in the "Enterprise & Industry - e-Newsletter - 24/04/2009" available in the link.

A doua intalnire consortiu

A doua intalnire a consortiului proiectului euCAD va fi tinuta in Malta, 26-28 martie 2009. Gazda: MECB Ltd.

euCAD in portalul ADAM

Proiectul euCAD este prezent pe portalul ADAM portal, portalul oficial al Education, Audiovisual and Culture Executive Agency - EACEA pentru proiecte Leonardo da Vinci. Informatii despre proiectul euCAD sunt disponibileaici.

Prima intalnire consortiu

Prima intalnire a consortiului proiectului euCAD a fost tinuta in Kaunas, Lithuania, 18-20 Decembrie 2008.
Gazda: Information Technology Institute.